Zápas v Rožmberk se proměnil v exhibici

18.09.2017 11:39

4. kolo - ze dne 17. 09. 2017 (neděle 16:30 hodin)

SKF ROŽMBERK - TJ HORNÍ DVOŘIŠTĚ, z.s.   1 : 7 ( 1 : 3) podrobnosti + článek z novin + zápis z utkání 

Bäuml Bronislav 25´ - OLAH František 12´, MĚCHURA Václav 2x 36´ a 62´ , PLOSZ Jaroslav 2x 39´a 60´ , KARALA Petr 75´ , Smějsík Vojtěch 77´

V deštivém počasí a s malým zpožděním jsme v neděli v podvečer odehráli celkem slušnou partii. Domácí jsme prakticky přehrávali od počátečních minut. Jako první se prosadil Olah F., když si naběhl na přesný pas "táty" Olaha R. Domácí na tento gól ještě stačili zareagovat, když se prosadil matador Bäuml, ke kterému doputoval míč na hranici šestnáctky a na jeho střelu k tyči sice Růžička dosáhl, ale vytěsnit jí nedokázal. Poté se už prosazoval jen náš tým. Ještě do přestávky skóroval hlavou Měchura, který si naběhl na centr ze standardky v podání Plosze. Za chviličku si vzal opět slovo Plosz, který po nejhezčí akci zápasu spolu s Olahem F. prošli krátkými narážečkami, až před branku Jakubce a tím uzavřel poločasový výsledek 1:3. Upřímně jsem měl z druhého poločasu obavy, aby se neopakoval stejný herní výpadek, jako minulý týden doma s Vyšebrodskou rezervou. 
 
Naštěstí pro nás se obraz hry nezměnil a postupem času se spíš jednalo jen o to, o kolik to bude gólů. První se prosadil opět Plosz z bezprostřední blízkosti. Za chvíli ho napodobil Měchura, když se doslova prokličkoval mezi čtyřmi bránícími hráči domácích a sám před brankářem nezaváhal. Poté se mohli radovat i domácí, ale nabídnutou penaltu "opět" Vaňáskem, který padl v šestnáctce při jednom souboji nešťastně na míč, neproměnil Fatura Z.. A jak se říká nedáš, dostaneš, tak toto platilo i tentokrát. Prosadil se Karala Pe., když dorážel nadvakrát vyraženou střelu. Gólový účet uzavřel Smějsík, když obdobně zakončoval jako v první půli domácí Bäuml zpoza šestnáctky po přesné zpětné přihrávce od Olaha F. 

Z celkového pohledu je naše vítězství víc než zasloužené. Domácím nelze upřít snaha, ale fotbalově prostě na to neměli. A to můžou děkovat ještě svému brankářovi Jakubcovi, který ještě minimálně pět jasných gólů chytil a našim hráčům za občasnou nemohoucnost zakončovat s rozvahou. Brankáře domácích bych vyzdvihl jako nejlepšího hráče domácích a z našich řad by těch lidí bylo víc, ať v útoku Olah F. s Ploszem nebo v záloze Měchura, Olah R., či Smějsík, tak v obraně Doucha nebo brankář Růžička. Každopádně všichni zahráli prim a doufám, že si herní pohodu dokážeme přenést do příštího "anglického" týdne, kde nás čekají během šesti dní 3 domácí duely. 

                                                        KEMÉNY Zdeněk - hrající trenér
www.sokolhornidvoriste.webnode.cz