13. ročník turnaje o Putovní pohár obce Horní Dvořiště ovládli domácí

21.06.2018 19:02

XIII. ročník - 2018

 
  
  

XIII. ROČNÍK V HORNÍM DVOŘIŠTI

V sobotu 16. 06. 2018 se konal na hřišti v Horním Dvořišti fotbalový turnaj „O PUTOVNÍ POHÁR STAROSTY OBCE HORNÍ DVOŘIŠTĚ“ – XIII. ročník. Letos se ho zúčastnily jen tři týmy. Vedle domácího oddílu, ještě Hornodvořišťská SG a Casíňáci z Dolního Dvořiště. Čtvrt hodinu před jednou odpolední starosta obce Zdeněk Kemény slavnostně zahájil turnaj, přivítal všechny přítomné a popřál jim mnoho sportovních úspěchů.

Po zahájení začal první zápas mezi místním fotbalovým klubem TJ Horní Dvořiště, z.s. a SG. Domácí nenechali nic náhodě a už v první minutě se dostali do vedení. Hra byla jasně v jejich režii. Do přestávky  bylo prakticky o výsledku rozhodnuto, když se poločasový účet zastavil na skóre 5:1. Po přestávce se pokračovalo ve stejném duchů. SG se snažila, ale bohužel pro ně, rychlost už chybí. Výsledek byl nakonec jednoznačný 8:1. Hattrick si připsal zkušený Měchura a mladíček Mati.

Do druhého zápasu nastoupila domácí TJ, tak aby dala odpočinout SG. Za tým casíňáků nastoupilo i několik kmenových hráčů domácích nebo např. bratři Faturové. Už ze soupisek bylo jasné, že utkání bude přinejmenším vyrovnané a emotivní J . Prognózy se zcela naplnily. Od počátečních minut se hrál vyrovnaný, ale hlavně vyhrocený zápas. Do vedení se po dvaceti minutách dostali hosté, když se prosadil Fatura Zb.. Domácím se podařilo do poločasu vyrovnat po rohu. V trmě vrmě se nejlépe zorientoval Mati ml.. Druhá půle už byla z pohledu emocí klidnější. Začal se hrát fotbal nahoru dolu a bylo to jen o tom, kdo dá první gól. To se nakonec podařilo domácím. Ty nakonec v krátkém sledu vsítili ještě další dvě branky. Casíňáci ještě dokázali snížit Faturou F.. Konečnou podobu nakonec jasnému výsledku dal neudržitelný Mati ml.. Výsledek 5:2 je sice jednoznačný, ale hra byla hodně vyrovnaná a spíše vyhrál šťastnější tým. Domácí si tímto výsledkem zajistili výhru v turnaji.

Poslední zápas o konečné druhé místo mezi posílenou SG o některé hráče pořádajícího oddílu a casíňáky byl nad očekávání víc než vyrovnaný. První půle skončila bez branek. Ve druhé půli SG stále tahala za kratší konec, když nejprve prohrávala 2:0, poté dorovnala, pak opět prohrávala o dva góly, aby na konec v posledních pěti minutách srovnala na 4:4. Nakonec rozhodovali penalty, kde se zaskvěl matador Henžl v brance casíňáků a hráče SG vychytal.

Po skončení vyhlásil starosta obce Zdeněk Kemény výsledky, předal poháry za 1. až 3. místo včetně „PUTOVNÍHO POHÁRU“ vítězi, oddílu domácích. Dále byly vyhlášeny individuální ceny pro nejlepšího gólmana – RŮŽIČKA Jan (TJ Horní Dvořiště) a nejlepšího střelce – MATI Michal (TJ Horní Dvořiště), jenž vstřelil úctyhodných pět branek. Po udělení cen předal starosta rozhodčím zápasů (Marek Jan, Pícha Karel, Lexa Bohuslav) připomínkové plakety. V závěru všem přítomným poděkoval za účast, a s přáním opětovného shledání turnaj oficiálně zakončil.

 

Výsledkový servis

 

1. zápas

TJ Horní Dvořiště, z.s.          -           SG Horní Dvořiště                              8 : 1 ( 5 : 1 )

(Měchura Václav 3x, Mati Michal ml. 3x., Smějsík Vojtěch, Růžička Jan – Tymko Marek)

 

2. zápas

TJ Horní Dvořiště, z.s.          -           CASÍŇACI Dolní Dvořiště                 5 : 2 ( 1 : 1 )

(Mati Michal ml. 2x, Karala Petr 2x, Pecha Konstantin – Fatura Zbyněk, Fatura František)

 

3. zápas

CASÍŇACI Dolní Dvořiště    -           SG Horní Dvořiště                              5 : 4p  ( 0 : 0 )

(Babůrek Antonín 2x, Babůrek Pavel, Sargánek Martin – Sedlák Milan 2x, Pecha Konstantin, Mati Michal st.)

 

Rozhodčí: Marek Jan, Pícha Karel, Lecha Bohuslav

Diváci: cca. 45

 

SESTAVY:

 

TJ Horní Dvořiště, z.s.: Růžička Jan, Smějsík Vojtěch, Kemény Zdeněk, Pecha Vladimír, Lendacký Jaroslav ml., Měchura Václav, Kališ Jan, Karala Petr, Mati Michal ml., Pecha Konstantin

 

SG Horní Dvořiště: Šístek Martin ml., Šístek Martin st., Lendacký Jaroslav st., Slanina Petr, Houdek Petr, Mati Michal st., Sedlák Milan, Dašek Roman, Lendacký Henrich, Tymko Marek

 

CASÍŇÁCI Dolní Dvořiště IMPERÁTOR: Henžl František, Novák Juraj, Německý Jaroslav, Karala Patrik, Babůrek Antonín, Babůrek Pavel, Fatura Zbyněk, Fatura františek, Pytel Jan, Shermin Andrej, Orlíček Dalibor, Sargánek Martin                         

 

zpracoval Zdeněk KEMÉNY – organizační pracovník spolku

 

www.sokolhornidvoriste.webnode.cz