Benefika Krumlova notně posílená hráči A týmu byla nad naše síly

30.09.2019 18:40

8. kolo - ze dne 29. 09. 2019 (neděle 16:00 hodin)

FK Sl. Český Krumlov "B" - TJ HORNÍ DVOŘIŠTĚ   4 : 2 ( 2 : 1) podrobnosti + zápis z utkání + článek deník

Tůma Dominik 1´ , Vejskrab Martin 34´, Babouček Jiří 53´, Persán František 65´ - POSEL Jan 2x 36´ a 46

Po zrušení OS mužů na Českokrumlovsku jsme se posunuli do OP. Upřímně mám z toho strach, poněvadž většina našich hráčů je v tzv. fotbalovém důchodu, respektive věk nad 33 let. Hrajeme to, protože to máme ještě rádi, udělat si žízeň a nenabrat strmě kila nahoru, byť to se moc nedaří :-)
 
Vlastní zápas se nám celkem povedl. Všichni kluci do jednoho bojovali a i si myslím, že jsme byli o kousíček fotbalovější, než domácí, byť jsme hráli od 22. minuty o deseti vinou nedisciplinovaností kapitána Olaha R., který se nechal vyloučit za keci. Po počátečním oťukávání jsme se dostali do vedení, když nádherným vysunutím poslal Plosz do brejku Kotlára a ten si z brankářem poradil líp než před 14 dny v přípravě v Malontech. Domácí za nedlouho srovnali, asi po nejhezčí akci zápasu, byť nechtěné zpracování rukou jednoho hráče domácích, který se zapojil do kombinace rozlítilo našeho kapitána natolik, že musel do sprch. Na konci kombinace stál kanonýr Radykhovskyy. Po tomto gólu a vyloučení se hra zklidnila. Do zálohy se musel stáhnout Kotlár. Domácí měli sice více míč na kopačkách, ale bez efektu. Našim hráčům, když dostali míč na kopačky se dařilo přeci jenom více a daleko více zlobili obranu domácích, hlavně Kotlár s novicem Burjászem byli k nezastavení. Poločas nakonec skončil 1:1. 
 
O poločase jsme si řekli, že na bod máme, byť jsme oslabeni a že budeme hrát hlavně ze zabezpečené obrany a vyrážet do brejků. Pět minut po pauze utekl agilní Posel, ale brankáře prostřelit nedokázal. Prakticky za dvě, tři minuty se dostal do totožné situace a podruhé už nezaváhal a dostal nás opět do vedení. Domácí to nepoložilo a praktiky stejně jako v první půli hned srovnali, když se prosadil Dvořák, který nastoupil, až do druhého poločasu. Po tomto gólu se začali do nás domácí víc a víc tlačit. Několikrát nás podržel výborný Růžička, ale jak to tak bývá, tak když už to vypadalo, že ten největší tlak je odražen, tak pravě brankář Růžička vyrobil hrubku, když v malém vápně zkusil kličku na Radykhovského, ale ten se ošálit nenechal a dostal pohodlně míč do prázdné branky. Popravdě tady mi bylo úzko a i kluků líto, poněvadž dostat deset minut před koncem takhle hloupého góla, to by pro rozjezd do sezóny nebylo šťastné. Naštěstí kluci to nezabalili a o ten bod se porvali. Domácí najednou jako by se báli vyhrát a nám se začali naskytovat neskutečné šance. Nejdříve Kotlár, sám před brankou neuspěl. Naštěstí chvíli na to, když ho za obranu vysunul Burjász, tak nezaváhal a srovnal. Následně jsem pelášil :-) na branku já sám, ale s umístěnou střelou k tyči si brankář domácích se štěstím poradil, chyběla razance. Nakonec se nám přeci jenom podařilo výsledek otočit, když si vyměnili role hráči u třetího gólu a nahrávající Kotlár vysunul milimetrově Burjasze, který neměl problém obejít brankáře a zasunout do prázdné branky.
 
Jak jsem říkal na začátku, o kousek jsem byli fotbalovější a tak jsme si bod min. zasloužili, to že jsou tři, je jen taková třešnička na dortu. Klukům co to odmakali, tak hrozně moc děkuji a ti co se na nás "opět" vykašlali, můžu jen vzkázat, že takhle se parta nedělá.
Po minulém skalpu Kájova jsme přijeli do Krumlova notně povzbuzeni. Bohužel začínat zápas s jednobrankovým mankem na hřišti notně posíleného týmu o hráče jedničky je velmi těžké. Po počátečním hvizdu jsme inkasovali do 20 vteřin. Upřímně mě omejvalo a bál jsem se debaklu. Domácí hráli výborně a my se jen horko těžko bránili. První půl hodinu se na nás valil útok za útokem a jen díky bojovnosti a vynikajícím zákrokům Růžičky jsme odolávali. Paradoxně, když se hra začala vyrovnávat, tak jsme inkasovali podruhé. Naštěstí pro nás jsme dokázali za dvě minuty snížit, když nepovedenou standardku zahrával Burjász a míč z jeho nohy doslova proskákal na hranici šestnáctky k Poslovi, který z první na vzdálenější tyč snížil. 2:1 byl i polo-časový výsledek.
Druhá půle začala jako ta první, akorát v opačném gardu. Rozehráli jsme, Plosz J. si "zatancoval" na míči a přesným pasem za obranu domácích vybídl ke sprintu opět Posla. Ten nabídnutou šanci nepohrdl a srovnal. Hra se vyrovnala a hrálo se nahoru dolu. Bohužel o lepší výsledek nás připravily individuální chyby v obraně, byť byl kladen důraz na jednoduchost. Těžko se brání rychlý protiútok, když máme 2x jasně míč na noze a nejsme schopný to zakopnou do "řeky". Na propadlý centr na zadní tyč si naběhl Babouček a dostal domácí opět do vedení. Poté se ještě prosadil Persán, když proměnil jeden z mnoha rychlých protiútoků. Za brankářem Růžička ještě zazvonilo břevno. Z naší strany stoji za zmínku průnik Kollera, jenž byl v šestnáctce podkopnut, ale píšťalka sudího zůstala němá. Neříkám, že to byla stoprocentní penalta, ale kdyby se pískla, tak by mu mohl těžko někdo něco vytknout. Deset minut před koncem mohla být ještě "sranda" kdyby Kotlár proměnil brejk, ale "opět" si nedokázal s brankářem poradit a svůj pokus poslal těsně vedle tyče.
Kdyby mi někdo před odjezdem nebo po 20 vteřinách zápasu řekl, že to bude 4:2, tak bych byl spokojený. Teď mám smíšené pocity. Při troše štěstí bylo na bod. Tím ale nechci říct, že domácí nebyli lepší. Hráli výborně s polovic mančaftem z KP a nebejt Růžičky v bráně, tak jsme odjeli s výpraskem, ale.... Naše kluky musím do jednoho pochválit, poněvadž už druhý zápas jsme zahráli asi max. na co máme a určitě ostudu neudělali. Jsem rád, že jsme si dokázali, že můžeme hrát s každým a věřím, že když takhle budeme pokračovat, tak ještě nějaké body urveme

 

                                                                       KEMÉNY Zdeněk - hrající asistent trenéra  

www.sokolhornidvoriste.webnode.cz