Pohár zůstal doma + necenzůrovaná fotogalerie

28.06.2009 20:08

Fotky z celé akce

Článek z novin - Českokrumlovský deník

Článek z novin - Jihočeský fotbal

Výsledkový servis                

 

1. semifinále - SOKOL HORNÍ DVOŘIŠTĚ - TORNÁDO RYCHNOV        2 : 1 ( 0 : 1 )

                     ( Križan, Lexa )                    (Fatura Zb.)

 

2. semifinále - SOKOL BENEŠOV NAD ČERNOU - TJ ZBYTINY              1 : 3 ( 1 : 1 )

                     ( Klíma )                                   ( Ferenčík 2x, Klement )

 

Exhibice       - ŽÁCI HORNÍ DVOŘIŠTĚ      - RODIČE ŽÁKŮ                2 : 2 ( 0 : 2 )

                     ( Pícha ml. 2x )                     ( Križan, Pícha st. )          

 

o 3. místo      - SO. BENEŠOV NAD ČERNOU - TORNÁDO RYCHNOV   3 : 4 pen. ( 2 : 1 )

                      ( Šedivý 2x, Malenický )          ( Zayml 2x, Fatura Zb., Kletzenbauer )

 

finále             - SOKOL HORNÍ DVOŘIŠTĚ - TJ ZBYTINY                    2 : 1 pen. ( 0 : 1 )

                       ( Kubeš, Križan )                (Stejkoza)

 

Rozhodčí: Šudoma Jiří, Ing. Krenauer Alfréd, Marek Jan

Diváci:      cca. 70

POHÁR ZŮSTAL DOMA

             V sobotu 27.6.2009 proběhl na fotbalovém hřišti v Horním Dvořišti fotbalový turnaj „O POHÁR STAROSTKY OBCE HORNÍ DVOŘIŠTĚ“ – IV. ročník. V pravé poledne místostarosta obce Ing. Petr Vejs slavnostně zahájil turnaj, přivítal všechny přítomné a popřál jim mnoho sportovních úspěchů.

            Po zahájení začalo 1. semifinále mezi místním fotbalovým klubem Sokol Horní Dvořiště a Tornádem Rychnov nad Malší. Toto utkání bylo vesměs vyrovnané ve všech směrech. Domácí se sice tlačili do útoku, ale hosté z Rychnova kontrovali z rychlých a velmi nebezpečných brejků. Hrálo se nahoru dolu, což s povděkem kvitovali diváci. Štěstí se nakonec usmálo na domácí, když Lexa Jan vstřelil vítězný gól pět minut před koncem utkání. Díky výhře 2 : 1 si domácí splnili povinnost a postoupili do večerního finále.

            V 2. semifinále se představil Sokol Benešov nad Černou s TJ Zbytinami. Začátek zápasu byl opatrný z obou stran, poněvadž se soupeři potkali poprvé v historii. Po remízovém prvním poločase, začali v druhé půlce postupně přebírat otěže zápasu Zbytiny, což vyústilo během chvilky k dvoubrankovému vedení. Benešov se snažil s utkáním něco udělat, ale bohužel času už bylo málo a tak do finále postoupil tým Zbytin díky výhře 3:1.

            Prostor mezi utkáními o umístění využili místní žáci k sehrání exhibičního utkání na 2 x 15 minut se svými rodiči. Utkáni splnilo účel a to hlavně pobavit přítomné diváky. Rodiče vedli o poločase 2:0 a mysleli si že mají nahráno a tak polevili a to se jim vymstilo v podobě vyrovnání, když se dvakrát trefil mladý Karel Pícha. Vzhledem k tomu, že utkání skončilo remízou, tak následovali pokutové kopy všech zúčastněných. Po sérii jedenácti pokusů na každé straně bylo skóre 8:8 a tak se rozhodlo, že pro letošek nebude mít tato exhibice vítěze. 

            V boji o 3. místo se utkali poražení semifinalisté. Tento zápas se odehrával v podobném duchu, jako právě skončená exhibice. Hrálo se prakticky bez obran a jen se útočilo a díky tomu se zrodil výsledek 3:3 a tudíž musely následovat pokutové kopy. V těch excelovali spíše brankáři než střelci. Nakonec se štěstí usmálo na Tornádo, když rozhodující penaltu proměnil Kletzenbauer a na Benešovské zbyla nelichotivá bramborová pozice.

            Finále mezi místními fotbalisty a TJ Zbytinami bylo reprízou finále z prvního ročníku turnaje, kde zvítězili domácí a tak měli hráči Zbytin o motivaci postaráno. První poločas byl v režii hostů z Prachaticka a zaslouženě vedli po krásné kombinaci na jejímž konci byl Stejkoza. Druhá půlka vyzněla spíše pro domácí a i díky tomu se jim podařilo vyrovnat Kubešem, který proměnil nařízený pokutový kop. Po vyrovnání se hrálo oboustranně opatrně a tak se už do konce hrací doby nic nestalo a tudíž musely o vítězi, stejně jako v utkání o třetí místo rozhodnout, až pokutové kopy. V nich se zaskvěl brankář Pavlíček a vychytal pro domácí vítězství. Rozhodující penaltu proměnil jako správný kapitán – Križan a domácí mohli začít slavit za aplaudování diváků celkové vítězství na turnaji.

            Po skončení finále vyhlásil místostarosta obce za asistence Zdeňka Keményho výsledky, předal poháry za 1. až 4. místo včetně „PUTOVNÍHO POHÁRU“ vítězi turnaje Sokolu Horní Dvořiště. Dále byly vyhlášeny individuální ceny pro nejlepšího gólmana – Pavlíček (Sokol Horní Dvořiště) a nejlepšího střelce – Ferenčík (TJ Zbytiny), jenž střelil dvě branky, stejně jako další 4 hráči. Vítězství ve prospěch Ferenčíka byl fakt, že mety dvou branek dosáhl jako první. Po předání individuálních cen místostarosta předal rozhodčím zápasů připomínkové plakety. Po tomto všem přítomným poděkoval za účast a oficiálně turnaj zakončil.                            

Sestava domácích - vítězů: Pavlíček Ondřej, Kubeš Petr, Houdek Vladimír, Hošek Dalibor, Lavička Radek, Houdek Petr, Križan Jan, Lexa Jan, Kališ Jan, Zelinger Jan, Fuka Roman, Graf Martin, Tondl Petr, Tymko Marek, Pícha Karel st., Karala Patrik, Čekan Miloslav a trenér Kemény Zdeněk (dále do hry nezasáhl Kuchař Adam, Šudoma Jiří, Zayml Petr, Exl Lukáš, Smutek Zbyněk)

                                                                             zpracoval KEMÉNY Zdeněk

www.sokolhornidvoriste.webnode.cz