Vyrovnané utkání nakonec body nepřineslo

20.10.2019 11:13

11. kolo - ze dne 19. 10. 2019 (sobota 12:00 hodin)

TJ HORNÍ DVOŘIŠTĚ - Sokol Křemže kopaná   1 : 2 ( 0 : 1) podrobnosti + článek ČK deník + zápis z utkání

KEMÉNY Zdeněk 77´ - Zeman Josef 43´, Votruba Jakub 56´ 

Po zrušení OS mužů na Českokrumlovsku jsme se posunuli do OP. Upřímně mám z toho strach, poněvadž většina našich hráčů je v tzv. fotbalovém důchodu, respektive věk nad 33 let. Hrajeme to, protože to máme ještě rádi, udělat si žízeň a nenabrat strmě kila nahoru, byť to se moc nedaří :-)
 
Vlastní zápas se nám celkem povedl. Všichni kluci do jednoho bojovali a i si myslím, že jsme byli o kousíček fotbalovější, než domácí, byť jsme hráli od 22. minuty o deseti vinou nedisciplinovaností kapitána Olaha R., který se nechal vyloučit za keci. Po počátečním oťukávání jsme se dostali do vedení, když nádherným vysunutím poslal Plosz do brejku Kotlára a ten si z brankářem poradil líp než před 14 dny v přípravě v Malontech. Domácí za nedlouho srovnali, asi po nejhezčí akci zápasu, byť nechtěné zpracování rukou jednoho hráče domácích, který se zapojil do kombinace rozlítilo našeho kapitána natolik, že musel do sprch. Na konci kombinace stál kanonýr Radykhovskyy. Po tomto gólu a vyloučení se hra zklidnila. Do zálohy se musel stáhnout Kotlár. Domácí měli sice více míč na kopačkách, ale bez efektu. Našim hráčům, když dostali míč na kopačky se dařilo přeci jenom více a daleko více zlobili obranu domácích, hlavně Kotlár s novicem Burjászem byli k nezastavení. Poločas nakonec skončil 1:1. 
 
O poločase jsme si řekli, že na bod máme, byť jsme oslabeni a že budeme hrát hlavně ze zabezpečené obrany a vyrážet do brejků. Pět minut po pauze utekl agilní Posel, ale brankáře prostřelit nedokázal. Prakticky za dvě, tři minuty se dostal do totožné situace a podruhé už nezaváhal a dostal nás opět do vedení. Domácí to nepoložilo a praktiky stejně jako v první půli hned srovnali, když se prosadil Dvořák, který nastoupil, až do druhého poločasu. Po tomto gólu se začali do nás domácí víc a víc tlačit. Několikrát nás podržel výborný Růžička, ale jak to tak bývá, tak když už to vypadalo, že ten největší tlak je odražen, tak pravě brankář Růžička vyrobil hrubku, když v malém vápně zkusil kličku na Radykhovského, ale ten se ošálit nenechal a dostal pohodlně míč do prázdné branky. Popravdě tady mi bylo úzko a i kluků líto, poněvadž dostat deset minut před koncem takhle hloupého góla, to by pro rozjezd do sezóny nebylo šťastné. Naštěstí kluci to nezabalili a o ten bod se porvali. Domácí najednou jako by se báli vyhrát a nám se začali naskytovat neskutečné šance. Nejdříve Kotlár, sám před brankou neuspěl. Naštěstí chvíli na to, když ho za obranu vysunul Burjász, tak nezaváhal a srovnal. Následně jsem pelášil :-) na branku já sám, ale s umístěnou střelou k tyči si brankář domácích se štěstím poradil, chyběla razance. Nakonec se nám přeci jenom podařilo výsledek otočit, když si vyměnili role hráči u třetího gólu a nahrávající Kotlár vysunul milimetrově Burjasze, který neměl problém obejít brankáře a zasunout do prázdné branky.
 
Jak jsem říkal na začátku, o kousek jsem byli fotbalovější a tak jsme si bod min. zasloužili, to že jsou tři, je jen taková třešnička na dortu. Klukům co to odmakali, tak hrozně moc děkuji a ti co se na nás "opět" vykašlali, můžu jen vzkázat, že takhle se parta nedělá.

Vlastní utkání by se dalo rozdělit na dvě části. První půle byla v režii hostů a jejich útočná snaha nakonec vykrystalizovala v jednobrankové vedení těsně před přestávkou, když centr do malého vápna neudržel Růžička a pro Zemana nebyl problém uklidit míč do prázdné branky. Druhá půle už byla z našeho pohledu o něčem jiném. Hosté sice po skrumáži v našem vápně šli po deseti minutách do dvoubrankového vedení, ale to nás nepoložilo. Ba naopak. Od této chvíle jsme byli lepším týmem, jen ne a ne to tam padnout. Jen F. Olah měl čtyři gólovky. Nakonec se podařilo snížit po rohu, když u propadlého míče na zadní tyči jsem byl nejrychleji. Tady se náš tlak vystupňoval, ale bohužel to tam pro nás nepadlo. Z celkového pohledu zápas nebyl moc pohledný pro oko diváka a asi by mu slušela remíza, ale na to se historie neptá. Je to škoda.

 

                                                      KEMÉNY Zdeněk - hrající asistent trenéra 

www.sokolhornidvoriste.webnode.cz